Skip to main content

Syötteen luontokuvauskurssi on onnistuneesti takana, eikä sää olisi voinut olla parempi.

Ensimmäinen Syötteen kansallispuistossa järjestämäni luontokuvauskurssi on onnistuneesti takana, ja nyt on pari päivää aikaa ladata sekä oppaan että kameran akkuja tunnelmallisessa mökissä keskellä Kuusamon korpea.

Loppuunmyyty kurssi alkoi perjantaina Syötteen luontokeskuksen pihasta, josta vaelsimme aurinkoisessa säässä kahdeksan kilometrin matkan Ahmatuvan varaustuvalle, joka oli varattu käyttöömme. Ensimmäisen päivän aikana kävimme läpi kameran asetuksia sekä luontokuvaamisen teoriaa, ja teimme kuvausharjoitteita tuvan pihapiirissä. Sauna lämpesi, ja herätys asetettiin seuraavaksi aamuksi kello 05:00, tarkoituksenamme kiivetä viereiselle Ahmakallion huipulle (etäisyys 2 km) kuvaamaan aamun pehmeää valoa. Tuvalla vietetyn lounastauon jälkeen jatkoimme matkaa Ylpiätuvalle läpi kauniiden suomaisemien, jotka tarjoavat monenlaista kuvattavaa sammalista suoluonnon kasveihin sekä pitkospuihin.

Kuten aina, toivon taivaalta edes pientä sadetta, jotta pääsisimme kuvaamaan luontoa parhaassa elementissään: kosteana, jolloin pisarat ja kosteus tekevät ihmeitä metsän sävyille. Meillä kävi tuuri, kun ruokailun ajan maata kastellut ukkoskuuro tuli kuin tilauksesta ja loppui sopivasti illaksi, jolloin siirryimme viereiselle purolle (etäisyys 1 km) kuvaamaan virtaavaa vettä sekä kasvillisuutta.

Kurssin tarkoituksena on tulla tutuiksi kameran manuaaliasetusten kanssa sekä oppia luonnon ja erilaisten säätilojen ja valon kuvaamista. Kuvaamme yhdessä ja erikseen, ja jokainen kurssilainen saa henkilökohtaista opastusta, mille koko luontokuvauskurssi perustuu.

Lämpimästi tervetuloa syksyn kurssille, joka järjestetään 20.-22.9.2019. Paikkoja on rajoitetusti, joten toimi nopeasti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.