Valokuvan muokkaus ja kuvankäsittely

Löydät tästä jutusta helpot vinkit kuvankäsittelyyn ja valokuvien muokkaukseen.

Kuvankäsittely eli valokuvan muokkaus mahdollistaa sen, että ihan siitä kaikkein tavallisimmista kuvasta, tai jopa vahinkolaukauksesta, voi loihtia pienellä vaivalla kauniin ja kiinnostavan. Puhelimeen ladattavat maksulliset ja ilmaiset applikaatiot, joiden avulla valokuvan muokkaus onnistuu helpoiten, herättävät harmaat hetket eloon, eikä kuvankäsittelyä varten tarvitse enää kalliita, lisensoituja ohjelmia tai pöytäkonetta.

Tutustutaan tässä jutussa muutamaan suosikkisovellukseeni, joiden avulla valokuvan muokkaus onnistuu todella helposti! Käytän itsekin näitä applikaatioita päivittäin, kun julkaisen sisältöjä sosiaalisen median kanaviini, kuten Instagramiin, Facebookiin ja Twitteriin.

valokuvaus puhelimella

Kuvan muokkaus VSCO:lla

Älypuhelimella otetun maisemakuvan värejä on säädetty VSCO:n filttereillä, ja kuten näkyy, oikeanpuoleinen on ilmeeltään hieman turkoosimpi ja tummempi. VSCO:lla on muutamia ilmaisia filttereitä, mutta vuosimaksulla (~24€) saa käyttöönsä koko arsenaalin, jota voin lämpimästi suositella. Tarjolla on monen sävyisiä filttereitä kirkkaista filmikuvamaisiin tunnelmiin sekä mustavalkoisiin hetkiin.

Myös viereinen kuvapari on saanut VSCO-käsittelyn. Kuten näkyy, jo kevyt käsittely tuo kuvaan omanlaisensa tunnelman ja enemmän struktuuria.

kuvankäsittely eli valokuvan muokkaus

Kuvanmuokkaus puhelimella

VSCO:n lisäksi käytän AfterLightia, jolla yleensä rajaan, suoristan horisontin ja kirkastan sekä terävöitän kuvia. AfterLightista ei siis löydy samanlaisia filttereitä kuin VSCO:sta (muutamia valoja tai vanhojen kuvien kaltaisia naarmuja imitoivia layereita lukuunottamatta), vaan sovellus on tarkoitettu enemmän ns. perinteistä valokuvan muokkausta varten.

Afterlightia vastaava ilmainen sovellus on esimerkiksi Snapseed, jota olen minäkin kokeillut ja tiedän monen ystäväni käyttävän. Ja toisin kuin AfterLightsissa, Snapseedista löytyy monenlaisia ilmaisia filttereitä. Sanoisinkin Snapseedin olevan tämän hetken paras ilmainen applikaatio kuvien muokkaamiseen.

ColorStorysta löytyy myös (joskin maksullisia) filttereitä sekä AfterLightista tuttuja leaks-toimintoja, eli niitä erilaisia valoilmiöitä, joilla voi yhtä helposti joko kauniisti korostaa valoa tai pilata kuvan. Kannattaa aina muistaa, että ylikäsittely näkyy, ja jos kuvan sävyt ovat ihan kaikkea muuta kuin oikeassa elämässä, silloin on joko A) innostuttu liikaa tai B) tietoisesti haettu jotain ihan muuta kuin oikeaa fiilistä.

kuvanmuokkaus eli valokuvan käsittely

Milloin on paras aika kuvata?

Mikäli auringonlaskujen ja -nousujen kuvaaminen kiinnostaa, lukaise läpi tämä aiemmin julkaisemani artikkeli LUMOS Sun & Moon -trackerista, jota käytän kaikilla luontokuvausreissuillani.

Lue täältä, milloin on päivän paras aika valokuvaamiseen »
Täydellisyyden tavoittelua kuvia rajaamalla »

Harmoninen Insta-feed

Loppuun vielä yksi pro-tip Instagramia varten: UNUM on maksuton Insta-feedin suunnittelutyökalu – kuin mosaiikkipeli, jossa pystyt kokeilemaan, miltä tietyt kuvat näyttävät vierekkäin ja millä järjestyksellä saat kauneimman ja harmonisimman ulkoasun.

Millaiset luontokuvat toimivat Instagramissa? »

valokuvan muokkaus eli kuvankäsittely

Ota yhteyttä

+358 (0) 50 440 5686
hi@marinellahimari.fi
© 2021, Wilder Mind Media

Kasva. Näy. Menesty.