Skip to main content

Vuosi 2017 oli työrintamalla onnekas ja onnistunut; uskalsin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni matkailualan yrittäjyydestä, mikä on takuulla ollut tähänastisen elämäni paras päätös.

Olen pyrkinyt elämään sydän ja mieli avoinna, sillä siten olen ennenkin onnistunut tapaamaan niitä elämäni parhaita ihmisiä – henkilöitä, jotka innostuvat kanssasi ja lähtevät mukaan niihin hulluimpiinkin ideoihin.

Vuosi 2017 oli upea. Sain kunnian toimia Suomen Luonnonpäivien lähettiläänä, järjestää ensimmäisen luontokuvausretken ja käydä Yle Puheella juttelemassa retkeilystä, mikä oli hyvää jatkoa marraskuun vierailulleni A-Studiossa. Puhuimme silloinkin kotimaanmatkailusta, ja käytin jälleen kerran mahdollisuuteni avata keskustelu siitä, miten surkeasti kansallispuistoihin kohdistuva julkinen liikenne on Suomessa järjestetty.

Sain julkaista erätarinoitani Latu & Polku -lehden numeroissa, aloittaa Karttakeskuksen ja Sigman Ambassadorina sekä potkaista alulle pari uutta hullua ideaa.


Pukkisaari


Ensimmäinen konkretisoituu Suomen Talviluonnonpäivänä 3.2., kun järjestämme tutkaparini Jopen sekä muutaman muun retkeilyalan edustajan kanssa blogiretken Nuuksioon. Tarkoituksenamme on ei vähempää kuin saada kaikki rakastumaan talviretkeilyyn, sillä nukumme tuon yön teltoissa ja toivottavasti hankien keskellä.

Mikäli sinulta löytyy omat varusteet majoittumiseen (pystymme lainaamaan makuupussit kymmenelle henkilölle), olet ehdottomasti tervetullut mukaan! Jätä tässä tapauksessa viestiä kommenttiboksiin sähköpostisi kera (se näkyy vain minulle), jotta voin tiedottaa asiasta lähempänä.


aeropress1 aeropress2


Toinen idea on sen verran hauska, etten malttaisi olla jo kertomatta, mutta ihan hetki pitää vielä pinnistää. Tätäkään juttua ei tarvitse tehdä yksin, sillä olen saanut aisaparikseni suosikki retkimuiani, satojen kilometrien mittaisiin vaellusreitteihin erikoistuneen ihanan Evan. Parasta!

Osallistun Luonto-Liiton valokuvaushaasteeseen, jonka tarkoituksena on innostaa peruskouluikäiset ulos luontoon. Hyppään myös mukaan Suomen Erätaito ry:n riveihin: Meillä on vielä suuria mutta mielestämme toteuttamiskelpoisia suunnitelmia tulevalle syksylle. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, lanseeraamme kesäkuun Erämessuilla jotain hienoa kaikkien retkeilijöiden ja outdoor-ihmisten iloksi.

Toimin myös kolmatta vuotta Nordic Blogger’s Experiencen valokuvaajana ja järjestän yhdessä My Helsingin kanssa DJI Video Walkin (kopterikamera-koulutuksen) kansainvälisille matkabloggaajille. Rakastan Matkamessuja ja niiden ympärillä olevaa hulinaa, joka sitten riittääkin koko loppuvuodeksi.

Joppe on muuten rakentamassa Erämessuille lavaohjelmaa, ja myös minä olen mukana, samoin Suomiretki sekä toivottavasti mahdollisimman moni teistä. Stay tuned!


retkikeitin

Marinella Himari


Toivottavasti pääsemme retkeilemään yhdessä ja tapaamaan näissä edellä mainituissa tapahtumissa.

Ihanaa ja innostavaa vuotta 2018!


Marinella Himari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.