“First, think. Second, dream. Third, believe.
And finally, dare.”

– Walt Disney


Oli vuosi 2008. Lähdin Erasmus-vaihtoon Italian Faenzaan, Istituto Superiore per le Industrie Artistiche -muotoilukouluun. Suoritin Kuopion Muotoiluakatemian teollisen muotoilun (BA) vapaasti valittavia kursseja kuten keramiikkaa, muotoilunopintoja, italian kielen alkeita ja graafista suunnittelua. Vaihto-opiskelu piti dokumentoida, tottakai, ja koska olin kirjoittanut ensimmäistä blogiani jo vuodesta 2004, ehdotin opollemme, että voisin muutamien A4-liuskojen sijaan kirjoittaa vaihdostani reaali-ajassa. Kukaan koulumme silloisista eikä aiemmista oppilaista ollut aiemmin tehnyt niin, mutta sain ehdotukseni läpi: syntyi KAUKOKAIPUU, josta kasvoi vuosien aikana Suomen palkituin matkablogi. Tuo sivusto on toiminut sisältöreferenssinäni kaikki nämä vuodet – ja edelleen vielä tänäkin päivänä.

Olen työskennellyt sisällöntuottamisen, sisältösuunnittelun ja hakukoneoptimoinnin parissa pian yhdeksän vuoden ajan – pidempään, kuin moni muu alalla työskentelevä ammattilainen. Olen päässyt suunnittelemaan ja ohjaamaan pohjoismaiden suurimman urheiluvaatteita ja -välineitä myyvän verkkokaupan hakukoneoptimoitua sisällöntuotantoa, suunnittelemaan verkkosisältökonseptinja tuottamaan hakukoneoptimoidut sisällöt muun muassa Onnistuyrittäjänä.fi-palveluun sekä kouluttaa monien eri alojen sisällöntuottajia hakukoneoptimoidun sisällöntuotannon osaajiksi. Seitsemän vuotta eri toimistoissa työskenneltyäni koin, että minun on viimein aika uskaltaa ja jättäytyä täyspäiväiseksi yrittäjäksi – ja se on takuulla ollut elämäni paras päätös!

Päädyin siis hakukoneoptimoinnin pariin alkujaan vuonna 2008, kun aloin selvittämään, kuinka saisin nostettua matkablogini sisällöt Googlen kärkeen. Opiskelin, harjoittelin, korjasin, ja onnistuin. Pääsin myöhemmin työnäyttöjeni kautta alan toimistoihin oppimaan lisää silloisilta mentoreiltani, nykyisiltä ystäviltäni ja tekijöiltä, joita arvostan suuresti edelleen. Tiedätte, keitä olette.

Monet kysyvät, kuinka olen jaksanut niin kauan hakukoneoptimoinnin parissa. Vastaus on helppo antaa, sillä tässä hommassa varmasti parasta on työn haasteellisuus sekä palkitsevuus; kun näet, että tuottamasi sisällöt rankkaavat Googlen ensimmäiselle tulossivulle. Se tuntuu vähän samalta, kuin ne täydelliset treffit, jolloin kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan. Ja jokainen teistä voi vamasti samaistua tuohon tunteeseen. Eikö?

Mikäli olet kiinnostunut hakukoneoptimoinnin verkkokurssista, kurkkaa kauppaani. Järjestän kerran kuussa (kesän olen lomalla) SEO-verkkokurssin, jonka aikana opit kaiken tarpeellisen ja oleellisen hakukoneoptimoidun sisällön tuottamisesta.

Mikäli olet kiinnostunut esimerkiksi verkkosivustosi SEO-auditoinnista, voit tilata myös sellaisen. Olen myös apunasi, mikäli tarvitset aiheesta konsultointitunteja, tai jos haluat minun validoivan sisältöjäsi. Saat kauttani myös tehokkaat avainsana-analyysit (40, 80 tai 120 sanan listaukset).

Laita viestiä tai tarjouspyyntöä osoitteeseen hi@marinellahimari.fi.