SEO-titlellä on merkittävä rooli sisältöjen optimoinnissa
Sivun otsikko eli Page title on Googlen hakutuloksissa näkyvä otsikko. Se ei siis näy lukijalle sivustolla vaan ainoastaan Googlen hakutuloksissa.
SEO-titlet kertovat sekä hakukoneille että tietoa etsiville, mistä ko. sisältösivulla on kyse.
Mikäli SEO-titlestä puuttuu sivulle määritelty hakutermi, sisältösivu ei mitä todennäköisimmin nouse Googlen hakutuloksiin. Huomioi, että jokaisen sisällön SEO-title tulee siis hakukoneoptimoida itsenäisenä sisältönä.
SEO-title tulee määrittää:
- jokaiselle sisältösivulle
- jokaiselle blogikirjoitukselle
- jokaiselle tuotteelle
- jokaiselle tuotekategorialle
- eli joka ainoalle sisältösivulle!

SEO-titlellä on kaksi tehtävää
- sen tulee kiinnittää lukijan huomio
- siinä tulee esiintyä sivulle valittu avainsana.
Avainsana kannattaa aina sijoittaa SEO-titlen alkuun
Tiesitkö, että kysymyksellä varustetut SEO-titlet keräävät 14.1% korkeamman CTR:n kuin ”tavan otsikot”.

Ole ytimekäs
Backlinkon teettämästä tutkimuksesta selvisi kuitenkin se kiinnostava fakta että SEO-titlet, joiden pituus asettuu 15 ja 40 merkin välille, saavat korkeamman klikkiprosentin (tutkimuksessa 8,6%).
Search Egine Journalin artikkelin mukaan SEO-titlelle ei kuitenkaan anneta pituutta Googlen toimesta. Hetkinen! Luit oikein.
Vaikka SEO-titlen pituudella ei olisi väliä, ja vaikka Google ei ”enää” antaisi sille oikeaa pituutta, ajattele lukijaa ja sitä, mitä hän kirjoittamastasi otsikosta pääsee (ja todennäköisetsi haluaa päästä) lukemaan.
Ajattele, millaista otsikkoa itse klikkaisit ja mitä metakuvauksesta haluaisit lukea. Mikä saisi sinut toimimaan?
Muista nämä
- Avainsanan valinta. Ennen kuin alat muokkaamaan nykyisiä sisältösivuja tai kirjoittamaan uusia, sinun tulee tietää, mille avainsanalle sisältö optimoidaan. Tämän tueksi tarvitset avainsana-analyysin.
- SEO-titlet ovat aina uniikkeja. Jokaisella sivulla tulee olla oma uniikki otsikko. Myös avainsanat ovat uniikkeja: älä kirjoita kahta sisältöä samalle avainsanalle, sillä silloin ne kilpailevat keskenään. Hyödynnä sen sijaan alisteisia avainsanoja ja pitkän hännän avainsanoja.
- On kuitenkin tapauksia, jolloin useammalla sisältösivulla on sama sisältö ja otsikko. Tämä ilmenee etenkin verkkokauppojen tuotteissa, kun sama tuote esiintyy useammassa kuin yhdessä verkkokaupan tuoteryhmässä.
Duplikaattisisällöiltä välttyäkseksi sinun tulee määrittää Rel=”canonical”-tagillä saman sisällön sivut Googlelle ja asettaa aina vain yksi sivu ensisijaiseksi sivuksi.
Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ensisijaiseksi valittu sivu nousee esiin Googlen hakutuloksissa.
Optimoinnin iloa!