SEO osaaja apunasi

Miten valita hyvä SEO osaaja? Muista nämä vinkit!

Ammattitaitoinen SEO osaaja on kasvuhakuisen liiketoiminnan apuna, kun tavoitellaan sivuston löydettävyyden kasvua hakukoneissa, lisää kauppaa ja liidejä, sekä ajatusjohtajuuden ja tunnettuuden vahvistamista.

Varmista, että SEO osaaja pystyy toteuttamaan ja todentamaan omat aiemmat onnistumisensa seuraavista toimenpiteistä.

1. Varmista, että SEO osaajalla on kokemusta

Kokemus on kaiken A ja O. Pisimpään SEO:n parissa työskennelleet hakukonekonsultit ovat kartalla siitä, miten Googlen algoritmit toimivat. Tiesitkö tätä: vuoden 2021 aikana Google julkaisi yli 10 tärkeää algoritmipäivitystä, minkä lisäksi se tekee pienempiä päivityksiä päivittäin.

2. Kysy referenssejä

Kysy, millaisia tuloksia SEO osaaja on saanut aikaan. Vasta alkaneet SEO-tekijät pystyvät kyllä auttamaan sivustosi hakukoneiden hyviin tuloksiin vähemmän kilpailuilla avainsanoilla, tai avainsanoilla, joilla ei ole lainkaan kilpailua. Huomioi, että brändi-nimelläsi löydyt aina, eli sitä ei erikseen optimoida eivätkä brändi-nimeen liittyvät haut ole näyte osaamisesta. SEO osaaja pistetään kunnon laavakylpyyn siinä vaiheessa, kun halutaan löytyä avainsanoilla, joilla on tuhansia hakuja kuukaudessa.

3. Onhan SEO osaaja huomioinut pitkän tähtäimen tekemisen?

Hakukoneoptimointi ei ole päivässä valmis. Tätä ei voi kukaan luvata. SEO on aina pitkäjänteistä tekemistä, joka laadukkaasti tehtynä maksaa itsensä takaisin. Hakutulosten kärkeen pääseminen kestää yleensä muutamia kuukausia (Google ei ole koskaan antanut tälle aikaikkunaa), mikä onkin yleisin vastaus kysyttäessä aiheesta ammattitaitoisilta SEO osaajilta. Pikavoittoja ei ole, vaan parhaat tulokset ansaitaan jatkuvalla ja huolellisella tekemisellä.

4. Varmista SEO-strategian laadukkuus

Pilari-sivut ja niille alisteiset aiheklusterit ovat tämän päivän on-page optimointia. Sisältöjä ei siis enää tuoteta kuten ennen vanhaan, sillä nykyään puhutana kokonaisuuksista. Varmista, että SEO osaajalla on tästä tuore ymmärrys, jotta voit olla varma tilaavasi laadukkaan SEO-sisältöstrategian.

Ota yhteyttä

+358 (0) 50 440 5686
hi@marinellahimari.fi
© 2021, Wilder Mind Media

Kasva. Näy. Menesty.