LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI


Kirjoittaessasi luot maailmaa, jossa kaikki lepää sanojesi varassa.

Et pysty vaikuttamaan tekstiäsi lukevan ihmisen mielialaan tai tulkintaan esimerkiksi musiikin, kosketuksen tai onnistuneen näyttelijäsuorituksen voimin, sillä toimit yksin. Mutta herättämällä tekstin eloon rikkain sanakääntein sekä kauniiden lauserakenteiden ja vahvojen synonyymien avulla saat lukijat haistamaan, maistamaan, näkemään ja kuulemaan. Parhaassa tapauksessa saat heidät myös tuntemaan.

Kirjoittaessasi et kirjoita vain yhtä tarinaa, sillä kirjoitat jokaisen lukijan tarinan: me kaikki luemme tekstistä oman menneisyytemme, nykyhetkemem ja tulevaisuutemme. Me asetamme itsemme tekstiisi, ja me joko päästämme tekstisi ihon alle tai sitten emme.

Kirjoittaessasi luot myös raamit, joiden sisällä tarinat itse luovat merkityksensä. Sinun pitää vain uskaltaa kirjoittaa, minkä jälkeen sinun pitää uskaltaa julkaista.

ÄLÄ SUOTTA EMMI. Osallistuaksesi kurssille sinun ei tarvitse olla kokenut konkari tai julkaisija – riittää, että haluat kehittyä kirjoittajana ja sanataiteilijana sekä luoda teksteihisi kaivattua syvyyttä ja tunnelmaa. Samoin pätee kaikki edellä mainittu myös Sinuun, joka jo julkaiset tekstejäsi. Joten tervetuloa luovan kirjoittamisen kurssille, miltä tasolta tahansa!

KURSSIN OHJAAJANA toimii Marinella Himari, kokenut sisältöstrategi ja pitkän linjan retkeilytoimittaja sekä Suomen palkituimman matkailublogin kirjoittaja, jonka tunteita herättäviä ja ilmaisultaan väkeviä luonto- ja eräaiheisia tarinoita on saatu lukea vuosien saatossa useista alan julkaisuista.


PILKE, Metsähallituksen toimitalo ja Tiedekeskus Rovaniemellä.
Hostel Cafe Kodin majoitustilat. Kuva: Jani Kärppä
Hostel Café Kodin aamupalatilat. Kuva: Jani Kärppä

TEEMAT: Oman äänen ja kirjoittaja-minän tunnistaminen / Luovan kirjoittamisen työkalut / Ensimmäiset lauseet / Kuvaava kerronta / Dialogin tärkeys / Tekstin syventäminen sanataiteen avulla / BLANK PAGES, NEVER AGAIN / Taustatutkimus / Inspiraatio / Pura mestariteos – ja rakenna omasi / Tekstin editointi / Julkaiseminen

6.–8.3.2020, Rovaniemi | Hostel Cáfe Koti & Luontokeskus Pilke


KURSSIHINTA SISÄLTÄÄ

– Luovan kirjoittamisen opinnot perjantai-iltapäivästä sunnuntai-iltapäivään
– Kahden yön majoituksen (pe–su) jaetussa huoneessa*
– Aamupalan lauantaina ja sunnuntaina
– Välipalan lauantaina ja sunnuntaina
– Lounaan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina
– Saunan

Perjantaina ja lauantaina nautimme omakustanteisen illallisen kasvispainotteisessa ravintola Nabossa. Illallisille osallistuminen on vapaaehtoista.

OHJELMA

PERJANTAI / HOSTEL CAFÉ KOTI
12:00–, Sisäänkirjautuminen ja majoittuminen
15:00–18:00, Kurssin aloitus
19:00–21:00, Sauna
20:00, Illallinen (omakustanne)

LAUANTAI / TIEDEKESKUS PILKE & HOSTEL CAFÉ KOTI
07:00–09:00, Aamupala Kodissa
09:30, Lähtö Kodilta kohti Pilkettä
10:00–14:45, Kurssiosuus Pilkkeessä
15:00, Lounas Kodissa
16–18:30, Kurssiosuus Kodissa
20:00, Illallinen (omakustanne)

SUNNUNTAI / TIEDEKESKUS PILKE
07:00–09:00, Aamupala ja uloskirjautuminen (laukut jäävät säilytykseen päivän ajaksi)
09:30, Lähtö Kodilta kohti Pilkettä
10:00–14:00, Kurssiosuus
14:30, Lounas Kodissa

Kurssi päättyy

★ KURSSIHINTA 400€ (norm. 450€)

Paikkoja varattu 3/12

Hinta sisältää alvin (24%). Kurssimaksu maksetaan kahdessa erässä 1.11.2019 ja 1.2.2020. Tarjoushinta ennakkokyselijöille on voimassa 16.9.2019 asti tai niin kauan, kun paikkoja (12) on vapaana. Voit lunastaa 50€ edun ilmoittautumislomakkeessa koodilla “Sherlock”.


Varaa paikkasi

ROVANIEMELLE SAAPUMINEN

NORWEGIAN: Lento Rovaniemelle perjantaina klo 08:15 lähtevällä lennolla + paluu Helsinkiin sunnuntaina klo 17:00 lähtevällä lennolla
FINNAIR: Lento Rovaniemelle perjantaina klo 10:00 lähtevällä lennolla + paluu Helsinkiin sunnuntaina klo 18:15 lähtevällä lennolla
JUNALLA: Katso aikataulut Rovaniemen rautatieasemalle

INFOA

MAJOITUS
Viihtyisä Hostel Cáfe Koti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä aivan Rovaniemen keskustassa (Valtakatu 21). Kodin kahvila toimii arkisin lounasravintolana, ja drinkkejä voi tilata pitkälle iltaan. Kahvilan tiloissa järjestetään myös näyttelyitä ja monenlaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi kielikahvilaa, tanssikursseja, kirpputoria ja elokuvailtoja. Kesäisin hostellin katolla toimii terassibaari Mökki.

KURSSITILAT
Perjantain osuus ja kurssin avaus tapahtuvat Kodin tiloissa. Lauantain ja sunnuntain kurssipäivät järjestetään n. 15 minuutin kävelymatkan päässä sijaitsevassa Tiedekeskus Pilkkeessä, jossa meillä on käytössämme oma työskentelytila. Ounasjoen varrella sijaitseva Pilke-talo on upea näytös taidokkaasta suomalaisesta puurakentamisesta. Tiedekeskus Pilke tituleeraa itseään kaikenikäisten vieraiden elämykselliseksi ja vuorovaikutteiseksi käyntikohteeksi.

OTA MUKAAN
– Oma kannettava tietokone ja laturi
– Muistiinpanovälineet (vihko ja kynä – kyllä, luit oikein)
– Muutama aiemmin kirjoittamasi juttu, artikkeli tai tarina sähköisessä muodossa

KURSSIHINTA
– Hintaan ei sisälly kuljetuksia Rovaniemelle tai sieltä pois
– Lauantain illallinen on omakustanteinen
– Omalla autolla saapuvien on mahdollista ja varaustilanteen niin salliessa parkkeerata lisämaksusta (10€/yö) Kodin lukittuun parkkihalliin
– *Mahdollisuus majoittua lisämaksusta ja varaustilanteen niin salliessa kahden hengen huoneessa, jolloin tiedustelut suoraan Hostel Café Kodista: +358 (0)44 7961 333 tai info@hostelcafekoti.fi

HUOMIOITAVAA
– Kurssi toteutuu, mikäli vähintään 8 ilmoittautuu mukaan kurssille.
– Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä kurssiin liittyen, otathan yhteyttä: marinella@wildermind.fi