6.-8.3.2020, ROVANIEMI

Kirjoittaessasi luot maailmaa, jossa kaikki lepää sanojesi varassa.

Et pysty vaikuttamaan tekstiäsi lukevan ihmisen mielialaan tai tulkintaan esimerkiksi musiikin, kosketuksen tai onnistuneen näyttelijäsuorituksen voimin, sillä toimit yksin. Mutta herättämällä tekstin eloon rikkain sanakääntein sekä kauniiden lauserakenteiden ja vahvojen synonyymien avulla saat lukijat haistamaan, maistamaan, näkemään ja kuulemaan. Parhaassa tapauksessa saat heidät myös tuntemaan.

Kirjoittaessasi et kirjoita vain yhtä tarinaa, sillä kirjoitat jokaisen lukijan tarinan: me kaikki luemme tekstistä oman menneisyytemme, nykyhetkemem ja tulevaisuutemme. Me asetamme itsemme tekstiisi, ja me joko päästämme tekstisi ihon alle tai sitten emme.

Kirjoittaessasi luot myös raamit, joiden sisällä tarinat itse luovat merkityksensä. Sinun pitää vain uskaltaa kirjoittaa, minkä jälkeen sinun pitää uskaltaa julkaista.

ÄLÄ SUOTTA EMMI. Osallistuaksesi kurssille sinun ei tarvitse olla kokenut konkari tai julkaisija – riittää, että haluat kehittyä kirjoittajana ja sanataiteilijana sekä luoda teksteihisi kaivattua syvyyttä ja tunnelmaa. Samoin pätee kaikki edellä mainittu myös Sinuun, joka jo julkaiset tekstejäsi. Joten tervetuloa luovan kirjoittamisen kurssille, miltä tasolta tahansa!

LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI
6.–8.3.2020, Rovaniemi

KURSSIHINTA SISÄLTÄÄ

– Luovan kirjoittamisen opinnot perjantai-iltapäivästä sunnuntai-iltapäivään
– Kahden yön majoituksen (pe–su) jaetussa huoneessa*
– Aamupalan lauantaina ja sunnuntaina
– Välipalan lauantaina ja sunnuntaina
– Lounaan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina
– Saunan

Perjantaina ja lauantaina nautimme omakustanteisen illallisen kasvispainotteisessa ravintola Nabossa. Illallisille osallistuminen on vapaaehtoista.

OHJELMA

PERJANTAI / HOSTEL CAFÉ KOTI
12:00–, Sisäänkirjautuminen ja majoittuminen
15:00–18:00, Kurssin aloitus
19:00–21:00, Sauna
20:00, Illallinen (omakustanne)

LAUANTAI / TIEDEKESKUS PILKE & HOSTEL CAFÉ KOTI
07:00–09:00, Aamupala Kodissa
09:30, Lähtö Kodilta kohti Pilkettä
10:00–14:45, Kurssiosuus Pilkkeessä
15:00, Lounas Kodissa
16–18:30, Kurssiosuus Kodissa
20:00, Illallinen (omakustanne)

SUNNUNTAI / TIEDEKESKUS PILKE
07:00–09:00, Aamupala ja uloskirjautuminen (laukut jäävät säilytykseen päivän ajaksi)
09:30, Lähtö Kodilta kohti Pilkettä
10:00–14:00, Kurssiosuus
14:30, Lounas Kodissa

Kurssi päättyy

KURSSIHINTA 450€

Paikkoja varattu 8/12. Kurssimaksu sisältää alvin (24%). Kurssimaksu maksetaan kahdessa erässä.

ILMOITTAUDU KURSSILLE

TIEDEKESKUS PILKE

TIEDEKESKUS PILKKEESSÄ tutustut pohjoisen metsiin kaikilla aisteilla ja itse tehden. Pilke kertoo suomaisista metsistä – siitä, mitä ne meille antavat, mitä voimme metsässä tehdä ja minkälainen on suhteemme metsään. Tiedekeskuksessa opit tuntemaan metsien kestävää käyttöä ja saat tietoa metsiemme monipuolisista antimista, tuotteista ja hyödykkeistä.

HOSTEL CAFÉ KOTI

HOSTEL CAFÉ KOTI tarjoaa kotoisaa luksus-majoitusta Rovaniemen keskustassa. Kodin huoneista löytyy vaihtoehtoja niin dormi-majoittujille, pariskunnille kuin perheille. Café Kodin maittavan aamupalan ja lounaan lisäksi seinänaapurista löytyy Nabo, uusi kasvispainotteinen pohjoismainen ravintola, jonka raaka-aineet seuraavat sesonkeja.

KURSSIN TEEMAT:

Oman äänen ja kirjoittaja-minän tunnistaminen / Luovan kirjoittamisen työkalut / Ensimmäiset lauseet / Kuvaava kerronta / Dialogin tärkeys / Tekstin syventäminen sanataiteen avulla / Blank Pages, Never Again / Taustatutkimus / Inspiraatio / Pura mestariteos – ja rakenna omasi / Tekstin editointi / Julkaiseminen

KURSSIOHJAAJA

Marinella Himari

KAUKOKAIPUUTA, Suomen palkituinta matkailublogia kirjoittava Himari on kymmenen vuotta työkseen tarinoinut retkeilytoimittaja, luontokuvaaja ja kirjailija, jonka kuvauksellisia kertomuksia on saatu lukea useista eri verkkojulkaisuista ja painotuotteista. Himarin esikoisteos, novellikokoelma Suomen luontokohteista julkaistaan keväällä 2020.