Skip to main content

Vuosi 2018 oli kaikkea muuta kuin olisin koskaan osannut odottaa, erilainen kuin monella muulla ja muina vuosinani. Löydät koosteen Kaukokaipuun puolelta.

Siellä jäi kuitenkin kertomatta, että vuosi 2018 oli töiden puolesta upea. Lämmin kiitos vielä tätäkin kautta kaikille yhteistyökumppaneilleni, joiden kanssa olen saanut ilon ja kunnian toteuttaa visuaalisesti vahvoja ja tunteita herättäviä sisältöjä.

Palaan huomenna viikoksi Muonion Kalakirjastoon, jossa minun on tarkoitus kirjoittaa valmiiksi esikoiskirjani loput retkitarinat. Sen jälkeen odotan kustannustoimittajaltani kommentteja, kansikuvaehdotusta siskoltani ja työstämme kirjalle nimen. Jännittää, mutta onneksi vain hyvällä tavalla.

Tälle vuodelle on luvassa paljon retkeilyä ja luontoseikkailuja: Saan ilokseni jatkaa kahden hienon brändin ambassadorina, järjestää SEO-koulutuksia ja kirjoittaa lisää erätarinoita Latu & Polku -lehteen. Olen solminut yhteistyösopimuksen myös STT:n kanssa, mikä tarkoittaa osan luontokuvistani löytyvän jatkossa heidän kuvapankistaan.

Kesäkuussa osallistun toistamiseen Kairijoen Eräkeskuksen järjestämälle perhokalastuskurssille, jonka saan dokumentoida kuvin ja videoin. Myös naisten kalastusharrastuneisuuden edistämisen suhteen on lankoja ilmassa, mikä saa minut mielettömän onnelliseksi: haluaisin nimittäin tänä vuonna puhua entistä enemmän vastuullisen vapaa-ajan kalastuksen puolesta ja saattaa lisää naisia tämän hienon harrastuksen ja elämäntavan pariin.

Pohjoisen omavaraiselämän opiskelu ja dokumentointi sujuu hyvin, ja olemme suunnitelleet istutuksia ja kylvöjä tulevalle keväälle. Tarkoituksenamme on viljellä erilaisia juureksia, yrttejä ja muita pohjoisen säissä kestäviä kasveja permaviljelyn keinoin. Niin innostavaa!

Aina kun puutarhatöiltä ja muilta tekemisiltäni voin, lähden kalaan. Voi taivas, miten paljon rakastankaan sitä lajia!

Suurin intohimoni on kuitenkin jatkaa kotimaanmatkailun edistämistä Suomessa, minkä tiimoilta olenkin lähestynyt muutamia eri tahoja ja yrityksiä. Mikäli sinusta tuntuu, että voisimme tehdä sisältöyhteistyötä tämän vuoden aikana, niin ota ihmeessä yhteyttä.


Mitä parhainta vuotta 2019,
Marinella

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.