Online kirjoituskurssi

Onko kirjoittaminen intohimosi ja haluaisit kehittää taitojasi? Haaveiletko toimittajan urasta tai jopa oman kirjan julkaisemisesta? Jos vastasit yhteenkään edellä mainituista kyllä, tämä kirjoituskurssi on juuri sinua varten!

Suorita kurssi omaan tahtiin!

Ilmoittaudu kurssille ja lähde rohkeasti sanojen poluille.

Luovan kirjoittamisen kurssi

Luovan kirjoittamisen verkkokurssi tukee omaa persoonallista kirjoittajaminää.

Kirjoituskurssin aikana opimme tunnistamaan omat vahvuudet, elävöittämään tekstiä ja kirjoittamaan kiinnostavia tarinoita, jotka pitävät lukijan otteessaan. Kirjoituskurssin pääteemana eivät siis ole pisteet eivätkä pilkut vaan usko ja halu syventää omaa osaamista ja nauttia luovan kirjoittamisen ilosta.

Luovan kirjoittamisen verkkokurssi järjestetään Kirjoittaminen.fi-sivustolla. Pääset suorittamaan valitsemiasi kursseja omaan tahtiin kirjautumisen takaa, omilta sivuiltasi. Saat tunnukset sivustolle kurssille ilmoittautumisen yhteydessä, joten voit aloittaa opiskelun vaikka heti!

Luovan kirjoittamisen kurssin sisältö

  • Mistä ideat syntyvät?
  • Onnistuneen aloitusvirkkeen anatomia
  • Oman äänen ja kirjoittaja-minän tunnistaminen
  • Luovan kirjoittamisen työkalut
  • Tunnetilat
  • Kuuntelun voima ja vaikenemisen taito
  • Dokumentoi, todenna ja väritä
  • Tunne historia ja taustat
  • Tekstin editointi
  • Julkaiseminen

Kurssi-info

Tehtävien parissa saa viipyillä, sillä kiirettä ei ole. Materiaalit ovat käytössäsi kuuden kuukauden ajan, joten voit käydä tehtäviä ja harjoitteita läpi omaan tahtiin.

Näin siksi, että luovuus vaatii harjoitusten lisäksi myös aikaa ja ajattelua, uuden tiedon ja uusien tapojen sisäistämistä.

Liity luovien kirjoittajien joukkoon!

Luovan kirjoittamisen kurssia on järjestetty vuodesta 2019, ja jo yli 1000 kirjoittajaa on osallistunut kurssille. Tule osaksi yhteisöä, jaa tekstinäytteitäsi halutessasi muille omalla yksityisellä kurssialustalla ja inspiroidu myös muiden ajatuksista!

Osallistu kurssille
Kurssista sanottua

KIITOS! Lähdin kurssille edistääkseni omia kirjoitusprojektejani, mutta tästä olikin paljon hyötyä myös työnkuvan kannalta. Olen pystynyt hyödyntämään oppeja myös tiedottajana, ja rakastan miettiä etenkin otsikoita! (Tottakai kaikkea muutakin.) Itsevarmuuteni on kasvanut ja kurssi on antanut minulle sitä toivottua lisämaustetta teksteihin. Myös oma sanavarasto on laajentunut, kiitos loistavista vinkeistä sen suhteen!

Kurssilainen 03/2021

Kiitos Monni! On ollut ihanaa löytää itselle oma hetki, ja kuten sanoit, kirjoittamista ei enää pidä pakkopullana vaan siitä osaa nauttia (tämä oli varmasti tärkein oppi itselle!). Rutiinit auttavat eteenpäin, myös reflektoinnista on ollut suurta apua. Lämmin suositus tästä kurssista.

Kurssilainen 06/21

Kurssi antoi minulle sen, mitä toivoin: löysin kadonneen kirjoittajaminäni ja sain takaisin kirjoittamisen ja luovuuden tatsin. Iso kiitos siitä! Tehtävät olivat mainioita ja niitä oli paljon, ja vaikka kaikkia ei olisi ollut pakko tehdä, tein silti. Lämmin kiitos tästä kurssista!

Kurssilainen 03/2021

Kurssi on ollut innostava ja avannut kirjoittamisen solmuja, jotka ovat vaikeuttaneet omia tavoitteitani kirjoittajana. Myös ajatukset ovat kirkastuneet, ja tiedän nyt, mitä haluan julkaista (kiitos, kun sain siihen varmistusta!).

Kurssilainen 09/21

Tämä luovan kirjoittamisen verkkokurssi oli mielestäni hyvin suunniteltu ja jäsennetty. Vaikka alkuun ajattelin, etten julkaise yhtään tekstiäni, oli mukava lopulta uskaltaa ja laittaa ajatuksia näytille. Kiitos hyvistä harjoitteista ja ajatuksista! Oli ilo osallistua tälle kurssille.

Kurssilainen 02/21

Kirje sinulle, jos mietit, soveltuuko tämä kurssi sinulle

Kirjoittaessasi luot maailmaa, jossa kaikki lepää sanojesi varassa.

Et pysty vaikuttamaan tekstiäsi lukevan ihmisen mielialaan tai tulkintaan esimerkiksi musiikin, kosketuksen tai onnistuneen näyttelijäsuorituksen voimin, sillä toimit yksin. Mutta herättämällä tekstin eloon rikkain sanakääntein sekä kauniiden lauserakenteiden ja vahvojen synonyymien avulla saat lukijat haistamaan, maistamaan, näkemään ja kuulemaan. Parhaassa tapauksessa saat heidät myös tuntemaan.

Kirjoittaessasi et kirjoita vain yhtä tarinaa, sillä kirjoitat jokaisen lukijan tarinan: me kaikki luemme tekstistä oman menneisyytemme, nykyhetken ja tulevaisuutemme. Me asetamme itsemme tekstiisi, ja me joko päästämme tekstisi ihon alle tai sitten emme.

Kirjoittaessasi luot myös raamit, joiden sisällä tarinat itse luovat merkityksensä. Sinun pitää vain uskaltaa kirjoittaa, minkä jälkeen sinun pitää uskaltaa julkaista.

Luovan kirjoittamisen verkkokurssi tukee omaa persoonallista kirjoittajaminää. Kirjoituskurssin aikana opimme tunnistamaan omat vahvuudet, elävöittämään tekstiä ja kirjoittamaan kiinnostavia tarinoita, jotka pitävät lukijan otteessaan. Kirjoituskurssin pääteemana eivät siis ole pisteet eivätkä pilkut vaan usko ja halu syventää omaa osaamista ja nauttia luovan kirjoittamisen ilosta.

Joten tervetuloa luovan kirjoittamisen kurssille, miltä tasolta tahansa!

Osallistu kurssille

Ota yhteyttä

+358 (0) 50 440 5686
hi@marinellahimari.fi
© 2021, Havulaavu Oy