Hakukoneoptimointi (SEO)

Löydytkö, kun potentiaalinen asiakas etsii palveluitasi?

Hakukoneoptimointi tavoittaa asiakkaat


Verkkosivuston hakukoneoptimointi (SEO) nostaa yrityksesi, tuotteesi ja tuottamasi palvelut näkyvälle paikalle Googlessa, jolloin myös uudet ja potentiaalit asiakkaat löytävät luoksesi.

Hienoa, että löysit tänne

(hakukoneoptimointi on siis onnistunut)

Hakukoneoptimointi ei ole rakettitiedettä, vaikka siinä kannattaakin aina panostaa osaavan SEO-konsultin ja sisältöammattilaisten apuun. Olet siis Googlea selailtuasi löytänyt aivan oikeaan paikkaan, mikä totta kai oli tarkoituskin.

Tämä on työ jota rakastan, ja jonka parissa olen saanut työskennellyt jo vuodesta 2008 asti. Sen puolesta voin hyvillä mielin sanoa kuuluvani Suomen pitkä-aikaisimpiin SEO-konsultteihin. Aiempia asiakkuuksiani ovat olleet muun muassa Fonecta, Telia, XXL, TUI sekä eräs Suomen eturivin blogi-agentuuri niitä pienempiä paikallisyrityksiä unohtamatta: nostimme viime vuonna toimintansa aloittaneen Green House Wearin hakukoneiden kärkeen kaiken kokoisille ja mittaisille naisille mittatilauksena ommeltavien vaatteiden hauissa.

Puhtaan SEO-työn ohella järjestän myös hakukoneoptimoinnin verkkokursseja yrityksen omille sisällöntuottajille sekä kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita parantamaan sisältöjensä löydettävyyttä (pienyrittäjät ja bloggaajat). Heistä monet osallistuvat SEO-verkkokurssilleni, joka on kaiken tarpeellisen kattava kurssi, jonka aikana opit hyvän ja löydettävän sisällön tuottamisen sekä analytiikan perusteet. Järjestyksessään kuudes kurssini alkaa 8.1.2019.

Toki yksinään ei riitä, että verkkosivustosi löytyy Googlen hakutulosten kärkipaikoilta: sisällön tulee olla innostavaa, kiinnostavaa ja lempeästi johdattelevaa – sellaista, ettei asiakas yksinkertaisesti pysty sivuuttamaan tarjoustasi: hakukoneoptimointi aidoimmillaan tarkoittaa hyvän ja hyödyllisen tiedon levittämistä, mutta sen päätarkoituksena on tietenkin johtaa positiivisiin ostotapahtumiin.

  • Kiitos hyvästä ja tehokkaasta kurssista, jonka ansiosta kotisivuni ovat nousseet Googlen ensimmäiselle sivulle toivotuin hakusanoin.
    Marissa Savolainen, Green House Wear
  • Kurssisi on ollut upea, monipuolinen, rakentavasti ohjautuva ja sisältää paljon käytännön tekemistä ja hoksaamisia, joista on jatkossa vain ja ainoastaan hyötyä!
    Kurssipalaute, 2/2018
  • Ensimmäistä kertaa ymmärsin, mitä SEO oikeasti tarkoittaa. Saat minulta täydet viisi tähteä, kiitos!
    Kurssipalaute, 5/2018

Tutustu SEO-palveluihin

Kauppaan »

Kuinka SEO-konsultiksi tullaan

(eli voiko osaamiseeni luottaa)

Oli vuosi 2008. Lähdin Erasmus-vaihtoon Italian Faenzaan, Istituto Superiore per le Industrie Artistiche -muotoilukouluun. Suoritin Kuopion Muotoiluakatemian teollisen muotoilun (BA) vapaasti valittavia kursseja kuten keramiikkaa, italian kieltä ja graafista suunnittelua. Vaihto-opiskelu piti tottakai dokumentoida, ja koska olin kirjoittanut ensimmäistä blogiani jo vuodesta 2004, ehdotin, että voisin muutamien A4-liuskojen sijaan kirjoittaa vaihdostani reaali-ajassa. Kukaan koulumme silloisista oppilaista ei ollut aiemmin tehnyt niin, mutta sain ehdotukseni läpi: syntyi KAUKOKAIPUU, josta sittemmin kasvoi Suomen palkituin matkablogi. Tämä sivusto on toiminut sisältöreferenssinäni kaikki nämä vuodet – ja edelleen vielä tänäkin päivänä.

hakukoneoptimointi

Mutta miten hakukoneoptimointi sitten tuli mukaan kuvioihin? Kiinnostuin siitä, miten saisin juttuni nousemaan Googlen kärkisijoille. Asetin itselleni selkeitä tavoitteita: halusin päästä matkavinkeilläni ohi Rantapallon, sillä en uskonut, että kävijämäärät voisivat vaikuttaa lopulliseen tulokseen (vielä kävijämääriltään pieni blogi vs. massiivinen verkkosivusto). Pääsin tavoitteeseeni eli onnistuin, ja tein saman uudestaan. Jatkoin optimointiharjoittelua, sisällönjulkaisemista, hakukoneoptimoinnin opiskelua ja kirjoittamista.

Case Rantapallo oli testi: Minulla ei ollut eikä edelleenkään ole sen suurempaa tarvetta ohittaa Rantapalloa hakukoneissa, sillä bisnesmallimme ovat erilaiset. Oli kuitenkin hauska testata, olisiko minun mahdollista onnistua tavoitteessani. Ja minä onnistuin.

Monet kysyvät, kuinka olen jaksanut niin kauan hakukoneoptimoinnin parissa. Vastaus on helppo, sillä tässä hommassa parasta on varmasti työn haasteellisuus sekä palkitsevuus; kun näet, että kirjoittamasi jutut rankkaavat Googlen ensimmäiselle tulossivulle. Se tuntuu vähän samalta, kuin ne täydelliset treffit, jolloin kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan. Ja jokainen teistä voi vamasti samaistua tuohon tunteeseen, eikö?

Olen työskennellyt sisällöntuottamisen, sisältösuunnittelun, some-kanavien ja hakukoneoptimoinnin parissa pian kymmenen vuoden ajan – pidempään, kuin moni muu Suomessa alalla vaikuttava ammattilainen.

Työtehtäväni ovat olleen monenlaisia: Olen suunnitellut ja ohjannut yhden pohjoismaiden suurimman urheiluvaate- ja välinevalmistajan verkkokaupan hakukoneoptimoitua sisällöntuotantoa, tuottanut Onnistuyrittäjänä.fi-sivuston sisältösuunnitelman sivuston julkaisun ja lanseerauksen yhteydessä, sekä kouluttaa monien eri alojen sisällöntuottajia hakukoneoptimoidun sisällöntuotannon osaajiksi.

Oletteko te seuraavia? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Tutustu SEO-palveluihin

Kauppaan »