2020

Erältä, eräistä

Monni Himari

Lukijalle

 

Tämän piti olla tietokirja. Lopputulos on kaukana siitä.

Suurin oivallukseni, jonka sain tämän kirjoitusprosessin aikana, on, etteivät tarinat synny ennen aikojaan. Ne tulevat, kun ovat löytänet paikkansa ja aikansa, sillä ne itse määrittävät tarpeensa tulla kerrotuiksi. Sen vuoksi kenenkään ei pitäisi ottaa kunniaa niiden keksimisestä, sillä joskus, hyvin usein, ne vain päättävät jäädä kertomatta.

Tämän teoksen sivuille syntyi vuodenkierron verran lyhyitä, lastumaisia eräkertomuksia Suomen ja Saamenmaan luontokohteista. Olen tietoisesti jäsentänyt sisällöt kahdeksan arktisen kuukauden mukaan pakkastalvesta hankikantoon, jäidenlähdöstä keskiyön aurinkoon, sadonkorjuusta ruskaan ja ensilumesta joulukaamokseen. Näin ollen ja näiden kansien välissä nämä muistot sulautuvat yhdeksi pitkäksi kertomukseksi, jonka jokaisella tarinalla — vaikka eri kohteista kertovatkin — on yksi yhteinen tekijä. Sinä.

Monien eräkirjojen perustuessa (täysin oikeutetusti) kirjoittajan ja luonnon väliseen suhteeseen, nämä tarinat on kirjoitettu minulta muille: Ihmisille, jotka ovat kulkeneet kanssani elämäni poluilla, sillä heistä me aina lopulta kerromme. He lopulta ovat niitä, jotka ovat muovanneet meistä sen, keitä me olemme.

 

MARINELLA “Monni” HIMARI,
11. tammikuuta 2020, Lakselv

Erältä, eräistä

Yhtä aikaa ajaton ja kantaa ottava, tunnelmallisista luontokuvista ja lastumaisista tarinoista yhdeksi pitkäksi kertomukseksi nivoutuva teos on tuore tuulahdus suomalaisessa eräkirjallisuudessa. Samalla se on tarina ihmisistä, joita kirjoittaja on kohdannut elämänsä poluilla, sillä heistä me aina lopulta kerromme. He lopulta ovat niitä, jotka ovat muovanneet meistä sen, keitä me olemme.

Retkeilytoimittajan, valokuvaajan ja kalanaisen luontoa ylistävässä Erältä, eräistä -teoksessa kuvaillaan vuodenkierron mukaan kulkevissa tarinoissa erityisesti luonnon kauneutta. Kertomusten sisällä kulkee hento säie, joka tarina tarinalta vahvistuu, rakkaudesta ja toivosta, uudesta alusta.

Marinella “Monni” Himari on syntynyt Hämeenlinnassa vuonna 1985. Hän työskentelee retkeilytoimittajana ja luontokuvaajana ja asuu Pohjois-Norjan Lakselvissa. Erältä, eräistä on hänen esikoiskirjansa.

Erältä, eräistä
Kirjailija: Monni Himari
Sivumäärä: 190
Julkaisu: helmi-maaliskuu 2020
Kirja: Kovakantinen, sidottu
ISBN: 978-952-94-2956-1
Hinta: 27€ (29€), sisältää postituskulut Suomessa

Kirjan arvioitu lähetysajankohta on viikolla 11 (2020).

 

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta

Kymmenys kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle metsien suojeluun. Luonnonperintösäätio ostaa lahjoitusvaroin luonnonalueita ja rauhoittaa ne pysyvästi. Ostamalla kirjan tuet vanhojen metsien suojelua ja luonnon monimuotoisuutta. Kiitos tuestasi.

Löydät maksuvaihtoehdot, kun scrollaat sivua hieman alemmas. Tilasit kirjan laskulla, tilisiirrolla tai MobilePaylla, toimitamme maksukuitin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli olet kiinnostunut kirjojen jälleenmyynnistä, voit tilata kirjoja Kirjavälityksen kautta tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen: hi@marinellahimari.fi

Erältä, eräistä -kirja - Marinella Himari
Maksuvaihtoehto

TILISIIRTO

IBAN: FI22 8130 0710 1991 89
BIC: DABAFIHH
SAAJA: Wilder Mind Media
VIESTI: Nimesi, osoitteesi, sähköpostisi ja puhelinnumerosi
MÄÄRÄ: 27 €

Kun maksat tilauksen tilisiirrolla tai MobilePaylla, saat kuitin viestikentässä jättämääsi sähköpostiosoitteeseen.

Maksuvaihtoehto

KAUPPA

Tilaa kirja verkkokaupasta! Tehtyäsi tilauksen saat sähköpostiosoitteeseesi kopion tilauksesta sekä laskun erillisellä sähköpostilla heti, kun olemme käsitelleet tilauksesi.

Tilaa kirja
Maksuvaihtoehto

MOBILEPAY

MÄÄRÄ: 27 €
NUMERO: 0504405686
SAAJA: Marinella Himari
LISÄÄ KOMMENTTI: Sähköpostisi ja postiosoitteesi, jos saat mahtumaan (jos et, otamme sinuun yhteyttä spostitse).

LUE LISÄÄ
JÄLLEENMYYJÄKSI

KIRJALLE?

Kirjoja on tulossa myyntiin valikoituihin kirjakauppoihin, luontokeskuksiin ja museokauppoihin. Ota yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut ottamaan kirjoja jälleenmyyntiin.

Ota yhteyttä
Jälleenmyyjäksi?

Tilaa kirja myyntiin Kirjavälityksen kautta

Kirjavälitykseen »

Yhteistyökumppanit

Kiitos yhteistyökumppaneilleni, jotka uskoivat unelmiini ja tukivat kirjan kustantamista:

Green House Wear
Helsingin Villasukkatehdas
Kupilka
Lapuan Kankurit
Marttiini
Myssyfarmi
Sasta Clothing