Älä viljele yhtä avainsanaa tekstissäsi

Tämä on jo toinen projekti lyhyen ajan sisään, kun korjaamme asiakkaan kanssa *yhdellä avainsanalla ylioptimoituja sisältöjä*.

Ylioptimoinnilla tarkoitetaan saman avainsanan lisäämistä jokaiseen (tai ainakin mahdollisimman moneen) otsikkoon ja läpi tekstin.

Harmillista tässä on se, että aiempi optimointityö on toteutettu SEO-tekijän toimesta.

En osoita ketään sormella, mutta haluan muistuttaa, että avainsanan lisääminen sisällön sekaan on kaikista helpointa SEO-tekemistä. Ja siksi moni myy sitä palveluna, joka väärin tehtynä johtaa tilanteeseen, jossa sisältöjen näkyvyys huononee entisestään.

Avainsanan käyttö tekstissä: parhaat käytännöt

🔴 Avainsanan määrällä ei saa spämmätä.

🟢 Meidän ei ole tarkoitus kirjoittaa sisältöjä hakukoneille (eli viljellä avainsanaa tekstissä); meidän on tarkoitus kirjoittaa mahdollisimman hyvää ja asiakasta palvelevaa sisältöä.

Avainsanan käytölle on olemassa prosentuaalinen suositus, joka vaihtelee lähteittäin (1-3%). Järjestäen kaikki ovat kuitenkin sitä mieltä, että suhteessa tekstin pituuteen avainsanatiheyden tulee olla alle 3%.

Itse suosin tiheytenä maks. 2%.

🟢 Alla olevien avainsanojen kasvu perustuu siihen, että poistimme yli puolet sisällöissä käytetyistä avainsanoista. Niiden tilalle vaihdettiin samalle haun intentiolle alisteisia ja rinnasteisia avainsanoja.

avainsanojen kasvaminen
Diff. eli Difference tarkoittaa sijoituksen kasvua aiemalta huonommalta sijalta.

 

SEO ei ole rakettitiedettä vaan strategista tekemistä. Myös yksittäisen avainsanan lisäämiselle ko. tekstiin on oltava peruste.

Summa summarum: kirjoita aina asiakkaalle, älä hakukoneelle.

Mikäli haluat sukeltaa SEO:on syvemmin, tutustu ilmaiseen hakukoneoptimoinnin oppaaseemme.

Optimoinnin iloa!